Lunchmeny

Serveras vardagar 11:00 - 14:00

Dagens Lunch

Vecka 48

  • MÅNDAG
    • 145 kr SESAMKYCKLING / SESAME CHICKEN

      Sesammarinerad svensk kyckling med limemajonnäs, ingefärspicklad kålrot, pak choi och ris
      Sesame-marinated Swedish chicken with lime mayonnaise, ginger-pickled kohlrabi, pak choi, and rice

    • 145 kr RISOTTO / RISOTTO

      Svamp- och pumparisotto med rosmarin, krispig grönkål, basilikaolja och grana padano
      Mushroom and pumpkin risotto with rosemary, crispy kale, basil oil, and Grana Padano

  • TISDAG
    • 145 kr FRANSYSKA / TOPSIDE BEEF

      Örtstekt svensk fransyska med grönpepparsky, grillad kinakål och potatispuré
      Herb-roasted Swedish topside with green pepper jus, grilled Chinese cabbage, and mashed potatoes

    • 145 Kr FALAFEL / FALAFEL

      Falafel med grönsaksbulgur, chiliyoghurt och limegurka
      Falafel with vegetable bulgur, chili yogurt, and lime-marinated cucumber

  • ONSDAG
    • 145 kr DOVHJORTFÄRSBIFF/ FALLOW DEER PATTY

      Färs från Sverige med enbärssky, saltgurka, svartvinbärsgelé och rotselleripuré
      Swedish minced fallow deer with juniper gravy, pickled cucumber, blackcurrant jelly, and celeriac purée

    • 145 Kr RISOTTO / RISOTTO

      Svamp- och pumparisotto med rosmarin, krispig grönkål, basilikaolja och grana padano
      Mushroom and pumpkin risotto with rosemary, crispy kale, basil oil, and Grana Padano

  • TORSDAG
    • 145 kr BBQ KARRÉ / BBQ PORK SHOULDER

      Svensk fläskkarré med rostad vitlöksmajonnäs, kål- och äppelsallad och rostad potatis
      Swedish pork shoulder with roasted garlic mayonnaise, cabbage and apple salad, and roasted potatoes

    • 145 kr FALAFEL / FALAFEL

      Falafel med grönsaksbulgur, chiliyoghurt och limegurka
      Falafel with vegetable bulgur, chili yogurt, and lime-marinated cucumber

  • FREDAG
    • 145 kr GRÄDDIG HÖGREVSGRYTA / CREAMY CHUCK STEW

      På svenskt kött med timjan, lingon, persilja och potatispuré
      Made with Swedish beef, thyme, lingonberries, parsley, and mashed potatoes

  • 145 kr
    RISOTTO / RISOTTO

    Svamp- och pumparisotto med rosmarin, krispig grönkål, basilikaolja och grana padano
    Mushroom and pumpkin risotto with rosemary, crispy kale, basil oil, and Grana Padano

  • 170 kr
    STEAK MINUTE

    Med bearnaisesås, tomat- och rödlökssallad och pommes frites
    With bearnaise sauce, tomato- and red onion salad and french fries

Alltid på Brasserie Sabis

  • 155 kr
    BRASSERIETS KÖTTBULLAR

    Köttbullar på nötfärs med gräddsås, rårörda lingon, persilja, pressgurka och potatispuré

  • 165 kr
    FISK / FISH

    Rågpanerad sejrygg med dill- och citronmajonnäs, crudite och rostad potatis med gulbetor
    Rye-breaded pollock loin with dill and lemon mayonnaise, crudités, and roasted potatoes with golden beets

  • HALV 135 kr | HEL 165 kr
    TOAST SKAGEN

    Handskalade räkor på smörstekt levain med citron, dill och cruditésallad

  • 165 kr
    OSTPAJ KALLRÖKT LAX / CHEESEPIE COLD-SMOKED SALMON

    Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och kallrökt lax
    Cheese pie with roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and cold-smoked salmon

  • 150 kr
    OSTPAJ PORTABELLA / CHEESE PIE PORTABELLA

    Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och örtbakad portabella
    With roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and herb-baked portabella mushroom

  • 125 kr
    VECKANS ARLA SERVERAS MÅNDAG- TORSDAG ONLY MONDAY – THURSDAY

    Smörstekt levain med asiatisk biff bladsallad
    Butter-fried levain bread with Asian beef and leaf salad

Brasserie_Sabis_Logo_VitText

Öppettider

Brasserie Sabis
Vardagar 11.00-14.00                     

Petite Sabis
Måndag-torsdag 07.30 -16.00
Fredag 07.30 – 15.00

Receptionen
Vardagar 7.30-17.00

© Brasserie Sabis 2025 · All rights reserved