Lunchmeny
Serveras vardagar 11:00 - 14:00
Dagens Lunch
Vecka 47
-
MÅNDAG
-
145 kr FLÄSKGRYTA / PORK STEW
Gräddig fläskgryta på svensk fläskytterfilé med dragon, rostade cocktailtomater, svenska äpplen och basmatiris
Creamy pork stew with Swedish pork tenderloin, tarragon, roasted cocktail tomatoes, Swedish apples, and basmati rice
-
145 kr BÖNGRYTA / BEAN STEW
På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes
-
-
TISDAG
-
145 kr PANNBIFF / PATTY
På svensk blandfärs med skysås, persiljesmör, haricots verts och rostade rotfrukter
With Swedish mixed minced meat, pan gravy, parsley butter, haricots verts, and roasted root vegetables
-
145 Kr JAPANSK KÅLPANNKAKA / JAPANESE CABBAGE PANCAKE
Okonomiyaki med vitlöksmajonnäs, salladslök, sojamarinerade champinjoner och picklad rättika
Okonomiyaki with garlic mayonnaise, spring onion, soy-marinated mushrooms, and pickled daikon radish
-
-
ONSDAG
-
145 kr HÖGREV/ BEEF CHUCK
Högrevschili på svenskt kött med friterat tortillabröd, tomat- och bönsalsa, gräddfil och ris
Beef chuck chili made with Swedish beef, served with fried tortilla bread, tomato and bean salsa, sour cream, and rice
-
145 Kr BÖNGRYTA / BEAN STEW
På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes
-
-
TORSDAG
-
145 kr KYCKLING / CHICKEN
Dragonstekt svensk kyckling med rostad majs, coleslaw, skysås och klyftpotatis
Tarragon-seared Swedish chicken with roasted corn, coleslaw, pan gravy, and potato wedges
-
145 kr JAPANSK KÅLPANNKAKA / JAPANESE CABBAGE
Okonomiyaki med vitlöksmajonnäs, salladslök, sojamarinerade champinjoner och picklad rättika
Okonomiyaki with garlic mayonnaise, spring onion, soy-marinated mushrooms, and pickled daikon radish
-
-
FREDAG
-
145 kr YAKINIKU / YAKINIKU
På svensk karré med champinjoner, groddar, koriander, rostade sesamfrön, misodressing och ris
With Swedish pork shoulder, mushrooms, bean sprouts, coriander, toasted sesame seeds, miso dressing, and rice
-
-
145 kr
BÖNGRYTA / BEAN STEW
På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes -
170 kr
STEAK MINUTE
Med bearnaisesås, tomat- och rödlökssallad och pommes frites
With bearnaise sauce, tomato- and red onion salad and french fries
Alltid på Brasserie Sabis
-
155 kr
BRASSERIETS KÖTTBULLAR
Köttbullar på nötfärs med gräddsås, rårörda lingon, persilja, pressgurka och potatispuré
-
165 kr
BOUILLABAISSE / BOUILLABAISSE
Fiskgryta med räkor, tomat, vitt vin, grönsaker, aioli, dill och potatis
Fish stew with shrimp, tomato, white wine, vegetables, aioli, dill, and potatoes -
HALV 135 kr | HEL 165 kr
TOAST SKAGEN
Handskalade räkor på smörstekt levain med citron, dill och cruditésallad
-
165 kr
OSTPAJ KALLRÖKT LAX / CHEESEPIE COLD-SMOKED SALMON
Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och kallrökt lax
Cheese pie with roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and cold-smoked salmon -
150 kr
OSTPAJ PORTABELLA / CHEESE PIE PORTABELLA
Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och örtbakad portabella
With roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and herb-baked portabella mushroom -
125 kr
VECKANS ARLA SERVERAS MÅNDAG- TORSDAG ONLY MONDAY – THURSDAY
Smörstekt levain med asiatisk biff bladsallad
Butter-fried levain bread with Asian beef and leaf salad
Öppettider
Brasserie Sabis
Vardagar 11.00-14.00
Petite Sabis
Måndag-torsdag 07.30 -16.00
Fredag 07.30 – 15.00
Receptionen
Vardagar 7.30-17.00
© Brasserie Sabis 2025 · All rights reserved