Lunchmeny

Serveras vardagar 11:00 - 14:00

Dagens Lunch

Vecka 47

  • MÅNDAG
    • 145 kr FLÄSKGRYTA / PORK STEW

      Gräddig fläskgryta på svensk fläskytterfilé med dragon, rostade cocktailtomater, svenska äpplen och basmatiris
      Creamy pork stew with Swedish pork tenderloin, tarragon, roasted cocktail tomatoes, Swedish apples, and basmati rice

    • 145 kr BÖNGRYTA / BEAN STEW

      På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
      With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes

  • TISDAG
    • 145 kr PANNBIFF / PATTY

      På svensk blandfärs med skysås, persiljesmör, haricots verts och rostade rotfrukter
      With Swedish mixed minced meat, pan gravy, parsley butter, haricots verts, and roasted root vegetables

    • 145 Kr JAPANSK KÅLPANNKAKA / JAPANESE CABBAGE PANCAKE

      Okonomiyaki med vitlöksmajonnäs, salladslök, sojamarinerade champinjoner och picklad rättika
      Okonomiyaki with garlic mayonnaise, spring onion, soy-marinated mushrooms, and pickled daikon radish

  • ONSDAG
    • 145 kr HÖGREV/ BEEF CHUCK

      Högrevschili på svenskt kött med friterat tortillabröd, tomat- och bönsalsa, gräddfil och ris
      Beef chuck chili made with Swedish beef, served with fried tortilla bread, tomato and bean salsa, sour cream, and rice

    • 145 Kr BÖNGRYTA / BEAN STEW

      På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
      With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes

  • TORSDAG
    • 145 kr KYCKLING / CHICKEN

      Dragonstekt svensk kyckling med rostad majs, coleslaw, skysås och klyftpotatis
      Tarragon-seared Swedish chicken with roasted corn, coleslaw, pan gravy, and potato wedges

    • 145 kr JAPANSK KÅLPANNKAKA / JAPANESE CABBAGE

      Okonomiyaki med vitlöksmajonnäs, salladslök, sojamarinerade champinjoner och picklad rättika
      Okonomiyaki with garlic mayonnaise, spring onion, soy-marinated mushrooms, and pickled daikon radish

  • FREDAG
    • 145 kr YAKINIKU / YAKINIKU

      På svensk karré med champinjoner, groddar, koriander, rostade sesamfrön, misodressing och ris
      With Swedish pork shoulder, mushrooms, bean sprouts, coriander, toasted sesame seeds, miso dressing, and rice

  • 145 kr
    BÖNGRYTA / BEAN STEW

    På svenska ekologiska bönor, champinjoner, trattkantareller, rödvin, babyspenat och potatispuré
    With Swedish organic beans, champignon mushrooms, chanterelles, red wine, baby spinach, and mashed potatoes

  • 170 kr
    STEAK MINUTE

    Med bearnaisesås, tomat- och rödlökssallad och pommes frites
    With bearnaise sauce, tomato- and red onion salad and french fries

Alltid på Brasserie Sabis

  • 155 kr
    BRASSERIETS KÖTTBULLAR

    Köttbullar på nötfärs med gräddsås, rårörda lingon, persilja, pressgurka och potatispuré

  • 165 kr
    BOUILLABAISSE / BOUILLABAISSE

    Fiskgryta med räkor, tomat, vitt vin, grönsaker, aioli, dill och potatis
    Fish stew with shrimp, tomato, white wine, vegetables, aioli, dill, and potatoes

  • HALV 135 kr | HEL 165 kr
    TOAST SKAGEN

    Handskalade räkor på smörstekt levain med citron, dill och cruditésallad

  • 165 kr
    OSTPAJ KALLRÖKT LAX / CHEESEPIE COLD-SMOKED SALMON

    Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och kallrökt lax
    Cheese pie with roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and cold-smoked salmon

  • 150 kr
    OSTPAJ PORTABELLA / CHEESE PIE PORTABELLA

    Ostpaj med rostade gulbetor, quinoa, bakad tomat, örtcrème och örtbakad portabella
    With roasted golden beets, quinoa, baked tomato, herb cream, and herb-baked portabella mushroom

  • 125 kr
    VECKANS ARLA SERVERAS MÅNDAG- TORSDAG ONLY MONDAY – THURSDAY

    Smörstekt levain med asiatisk biff bladsallad
    Butter-fried levain bread with Asian beef and leaf salad

Brasserie_Sabis_Logo_VitText

Öppettider

Brasserie Sabis
Vardagar 11.00-14.00                     

Petite Sabis
Måndag-torsdag 07.30 -16.00
Fredag 07.30 – 15.00

Receptionen
Vardagar 7.30-17.00

© Brasserie Sabis 2025 · All rights reserved